#1December 9th, 2008 · 10:42 PM
13 threads / 12 songs
38 posts
United States of America
mixer blues
I have a xenyx 1202 mixer that I run into Audacity, but everytime I record I seem to get a hissing sound, could someone tell me what I'm doing wrong?
#2December 9th, 2008 · 11:28 PM
160 threads / 88 songs
1,666 posts
United States of America
well
I need more info... what all are you running into the mixer?

  Truthfully, if it's the hiss that I heard in your song in the battle, it's probably the pc fan picked up by the mic.. believe me it's louder than you think..  I have MAJOR hiss, I just use Cool Edit to remove much of the hiss... it takes time and practice, but you can clean it up a lot without any corruption of the sound..

               jimK
#3December 10th, 2008 · 09:07 PM
13 threads / 12 songs
38 posts
United States of America
well I thought it was the computer too, and it may as well be part, but when I just put headphones into the mixer and turn the volume up on a channel that has nothing plugged in I still hear it but I'll look into the cool edit stuff
#4December 11th, 2008 · 03:07 AM
159 threads / 32 songs
1,956 posts
United States of America
cheap mixer ( i have one similar) signal to noise ratio sucks.
#5December 11th, 2008 · 02:31 PM
181 threads / 54 songs
1,930 posts
Canada
I have the XENYX 1204FX and I dont get that at all
Sorry, you do not have access to post...
Wanna post? Join Today!

Server Time: August 23rd, 2019 · 7:13 AM
© 2002-2012 BandAMP. All Rights Reserved.